lunes, 17 de septiembre de 2007

Els Marraquets.
















Dins el programa de les Festes de la tardor de Lleida amb un ampli ventall d' activitat relacionades amb la Cultura Popular. Enguany ha estat protagonistala VIII GRAN NIT DE FOC , per dos motius: La presencia de bèsties de foc arreu Catalunya i la presentación en societat de les dos primeres bèsties de foc de la ciutat de Lleida. Aquesten sortien d'uns ous gegantins sobre un escenari perfectament dirigit per un dimoni amagat sota la coordinació de Xip-Xap.
L'Any 2002 Herrera i Bragado, varen proposar la realitazció d'un fill del drac Lo Marraco. Fruit de les necessitats socials i de caire festiu, plenes d'activitats canviants. Aclarint des d'un principi que amb aquella iniciativa no voliem ni podiem substituir el símbol més representatiu de la ciutat, i com a lleidatans manifestaven un gran respecte al gran drac. Però consideravem que havia estat castigat a un ostracisme durant massa temps i potser, degut a una sèrie de carències, de mobilitat, foc i el seu tamany descomunal ( que paradoxalment forma part son les seves i principals virtuds ) era pràcticament desconegut fora de la capital del Segrià.

Finalment, tancats els continguts protocol·laris, amb els dimonis de Lleida com a futurs responsables i portadors, quedaven els detalls de la vestimenta, considerar-ne la facilitat de moviment, ubicació dels punts de foc, ganes de gresca i una premissa important: la gent tenia que relacionar les bèsties de foc amb Lo Marraco al primer cop visual.












imagenes y bocetos del trabajo.











La Gran noche de Fuego de las Fiestas de Otoño dió la bienvenida a las dos "crias" del Marraco, Icono del Bestiario Festivo de la Capital, que salieron ayer del huevo.



No hay comentarios: