martes, 18 de septiembre de 2007

Giganta Helisenda de Montcada.

GEGANTA ELISENDA DE SANT CLIMENT



In CAtalà
Amb un dels seus viatges comercials a Tunis el comerciant lleidatà de l’epoca medieval Arnau de Solsona coneix i contrau matrimoni amb Elisenda de Sant Climent. Dona de gran bellesa, origen Lleidatà i viuda d’un comerciant de Mallorca amb una filla que es deia Guillemona.

Aquesta per diferents avatars i al contraure matrimoni amb l’hereu de l´emir Al-Mostansir esdevingué princesa amb el nom de Rocaia
· El matrimoni Arnau torna a Lleida i Elisenda rep en secret un record de Rocaia: el suposat tros de bolquer del nen Jesus. Poc abans de morir va lliurar la santa relíquia del Sant Drap al Bisbe de Lleida al 1297.


IN Spanish
En uno de sus viajes comerciales a Tunez, el comerciante Leridano de la epoca Medieval Arnau de Solsona conoce y contrae Matrimonio con Elisenda de San Climent.
Esta mujer de Gran belleza, de origen Leridano y viuda de un comerciante de Mallorca tenia una hija que se llamaba Guillemona, que por diferentes circunstancias de la vida, contrajo matrimonio con el heredero del Emir Al-Mostansir y posteriormente se convirtió en princesa con el nombre de Rocaia.
El matrinomoni Arnau volvió a Lleida y Elisenda recibió en secreto un recuerdo de Rocaia: un supuesto trozo del pañal del niño Jesus, que poco antes de morir, entregó la Santa Reliquia del Santo Trapo, "Sant Drap", al Obispo de Lleida el año 1927.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

magradaria saver quan sestrenara i quan em podria costar un gegants ja que i estik molt interesat

Anónimo dijo...

Afortunadament Catalunya aporta Cultura i Art al carrer, i vosaltres formeu part d'aquest enriquidor suport a la nostra societat.

Anónimo dijo...

Bună, vreau doar să le spun tuturor că am primit împrumutul meu de 1.000.000,00 USD de la programul de investiții pentru împrumutul domnului Ben și sunt 100% contact legitim prin e-mail: 247officedept@gmail.com sau Trimiteți-i text pe WhatsApp + 1-989-394-3740 . dacă căutați finanțare de 100% la o rată scăzută de 2% în schimb.